Eläintenhoitajan Blogi!

Tiistai 18.10.2016 - Henna

Nyt voit seurata hoitolan arkea blogissani!
Tarkoitus on kertoa teille hoitolan arjesta ja mietteitäni lemmikkien hoidosta.
Hoitolan arkeen kuuluu aina murehtiminen miten lemmikki sopeutuu hoitolaan. Jotkut koirat ovat sopeutuvaisia ja enemmän kuin innoissaan päästessään uuteen ympäristöön, uusien koirakamujen kanssa. Jotkut taas ovat hämillään ja peloissaan muutoksista. On tärkeää muistaa, että koira kyllä tottuu hoitolan arkeen. Joillain se kestää kauemmin ja joillain vähemmän aikaa. Olisikin hyvä jo pennusta alkaen totuttaa koira erilaisiin ympäristöihin ja ihmisiin. 
Koira kasvaa henkisesti hoidossa aina, joka on hyvä asia!
Omistajan lähtiessä koira alkaa tutkimaan omaa koppiaan ja ympäristöä. Se on hämillään ja usein utelias. Kun lähdetään ensimmäisille lenkeille, koira nuuhkii ja ihmettelee ympäristöään niin paljon että kävelemme madellen.
Lyhyessä hoitojaksossa lemmikki tutkii ja ihmettelee ympäristöään niin paljon ettei edes huomaa isäntäväen poissaoloa. Hoidossa pyrimme siihen että koiran eroahdistus ja stressi olisi minimissään. Stressi on kuitenki väistämätöntä, mutta hyvällä hoidolla se pystytään minimoimaan. Meillä paras tapa tähän on läsnäolo. 
Hoitolassamme on 8 koirapaikkaa joka on juuri sopiva määrä, jotta pystyy varmistamaan kaikkien hyvinvoinnin ja viihtyvyyden. Töitä silti riittää. Suurempi määrä olisi liikaa ja haluan oppia tuntemaan ja tietämään jokaisen hoitolan koiran. Minun on tienattava elantoni hoitolalla, mutta se ei ole pääasia. Pääasia on tutustua erilaisiin ja eritapaisiin koiriin joista voin oppia paljon uutta. Ja tähän asti olenkin tutustunut moneen koiraan ja omistajaan! Kiitos siitä teille! :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eläintenhoitaja, pieneläimet, lemmikit, koirat